fokozott ellenőrzés

2020.08.25. 16:12

Több mint száz gyorshajtóval szemben intézkedtek

Tolna megye útjain az ünnepi hosszú hétvégén a passzív biztonsági eszközök használatát és a sebességhatárok betartását ellenőrizték. A vállalkozókedvű járművezetők kipróbálhatták a biztonsági öv szimulátort is, mely nagy sikert aratott a közlekedők körében.

TEOL

Pécs, 2016. április 21. Rendõrök a Véda automata közlekedés-ellenõrzési rendszer egyik sebességmérõjével a 6-os fõúton, Pécs határában 2016. április 21-én. Csaknem kilencszáz magyarországi helyszínen ellenõrzi a rendõrség a sebességhatár túllépését reggel hat óra óta 24 órán keresztül a Speedmarathon nemzetközi akció keretében. MTI Fotó: Sóki Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Sóki Tamás

Az augusztus 20-ai ünnepi hétvége első és utolsó napján jelentősen megnövekedett a forgalom Tolna megye útjain is. Az egyenruhások az elmúlt időszakban – a rendőrautókba szerelt videókamerákkal, valamint a sebességellenőrző készülékekkel – számos jogsértést rögzítettek agresszív sofőri magatartásról, illetve balesetveszélyt jelentő relatív és abszolút mértékű sebességtúllépésről, továbbá a passzív biztonsági eszközök használatának elmulasztásáról – írja a police.hu.

A balesetek megelőzése, valamint a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében a megye közlekedésrendészeti rendőrei ezúttal a 6-os-, a 61-es és a 65-ös főúton, valamint Dunaföldváron mérték a közlekedők sebességét, és ellenőrizték a passzív biztonsági eszközök – a biztonsági öv és a gyermekülés – használatát.

Tolna megyében ezúttal százharmincegy szabálytalankodóval szemben intézkedtek az egyenruhások. Közülük száznál is többen voltak, akik a sebességhatárokat nem tartották be. A legkirívóbb „versenyző” annak a Seatnak a sofőrje volt, aki a megengedett 90 km/h-s sebesség helyett 173 km/h-s sebességgel közlekedett a 61-es főúton vasárnap délután.

Fotó: police.hu

Az ellenőrzések alkalmával a rendőrök egy különleges lehetőséget biztosítottak a vállalkozókedvű autósoknak. Az intézkedések helyszínein a biztonsági öv szimulátort próbálhatták ki azok, akik erre kedvet éreztek. A szerkezet működésének lényege, hogy kb. 20 km/h-s frontális ütközést szimulál. Az ülés a csúszó pálya végén hirtelen – blokkolva – áll meg. A baleset-megelőzési célzattal kitelepített készülék nagyon népszerű volt még azok között a sofőrök között is, akiket azért szűrtek ki a forgalomból, mert nem használták a biztonsági övüket.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában