házhoz mentek

2020.08.18. 12:30

Vagyonvédelmi tanácsokkal látták el az érdeklődőket

A dombóvári rendőrök ezúttal a városi strandon hoztak létre bűnmegelőzési információs pontot.

TEOL

Fotó: TMRFK

Schottné Folk Márta rendőr alezredes, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó és Futó György rendőr főhadnagy közösségi szolgálatos diákokkal várta az érdeklődőket a hétvégén a gunarasi strandon felállított Házhoz megyünk információs pontnál.

A kitelepülés alkalmával a nyaralóknak, valamint a strandra igyekvőknek a turisztikai idényben adtak hasznos vagyonvédelmi tanácsokat az értékeik megóvása, illetve az áldozattá válás elkerülése érdekében.

Az idősebbek figyelmét az interneten történő vásárlások, az internetes csalások veszélyeire, az unokázós csalások elkövetési magatartásaira, a családon belüli erőszak, továbbá a 112 segélyhívószám használatának szabályaira hívták fel.

A fiatalabb korosztályt a drogok használatának veszélyeire figyelmeztették, annak érdekében, hogy felismerjék a veszélyeket, megtanulják, hogy mit tehetnek saját és társaik biztonságáért, szükség esetén hogyan kérhetnek segítséget.

A kitelepülés során a BikeSafe program keretében a kerékpárjukat is regisztrálhatták az érdeklődők, közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában