ügyészségi hírek

2020.09.24. 10:05

Letartóztatásba került a tolnai rabló

TEOL

Forrás: Shutterstock

A Szekszárdi Járási Ügyészség indítványára a Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája szerdán egy hónapra elrendelte annak a 35 éves férfinak a letartóztatását, aki hétfőn este egy tolnai trafik előtt kitépte a sértett nyakából a nyakláncát, majd ököllel arcon is ütötte. A nyomozás eddigi adatai szerint az 56 éves sértett szeptember 21-én este Tolnán, az egyik dohánybolt előtt beszélgetett az ismerőseivel, amikor odalépett hozzá a gyanúsított és letépte a nyakában lógó, több mint 300 ezer forint értékű arany nyakláncát. A férfi felszólította a támadóját, hogy adja vissza az ékszerét, aki erre egy ízben ököllel arcon ütötte, majd a nyakláncot eltulajdonítva beszállt a közelben leparkolt gépkocsijába és távozott.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság Tolnai Rendőrőrsének munkatársai rövid időn belül elfogták a férfit, majd rablás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A gyanúsított büntetett előéletű, jelenleg is több büntetőeljárás van ellene folyamatban.

A járási ügyészség álláspontja szerint – a korábbi elítélései miatt különös visszaesőnek minősülő – gyanúsított esetében fokozottan fennáll a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye, továbbá az, hogy szabadlábon hagyása esetén a még ki nem hallgatott tanúk jogellenes befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást.

A Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája minden tekintetben osztotta az ügyészi indítványban foglaltakat, és egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását – tájékoztatta portálunkat Himmelné dr. Ökrös Mária Magdolna megbízott megyei főügyész.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában