balesetek

2020.09.27. 15:14

Segítségnyújtás elmulasztása lehet a vád

A szekszárdi rendőrök befejezték a nyomozást annak a tolnai sofőrnek az ügyében, aki a gyanú szerint balesetet okozott és segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt.

TMRFK/TEOL

Forrás: TMRFK

Mint arról korábban beszámoltunk, két személygépkocsi ütközött össze a 6-os számú főúton, a fáncánkerti elágazóban 2019. szeptember 21-én az esti órákban.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a baleset okozója Tolnáról akart a 6-os számú főútra kanyarodni. A kereszteződéshez érve, a STOP tábla utasítása ellenére nem adta meg az elsőbbséget a védett főúton közlekedő autósnak, és a két kocsi összeütközött. A balesetet követően az okozó gépkocsi sofőrje kiszállt a járművéből, és segítségnyújtás nélkül, gyalogosan elhagyta a helyszínt. Az orvosi ellátás során kiderült, hogy a vétlen jármű vezetője és utasa is könnyebben sérült.

A nyomozás során kiderült, hogy a balesetet okozó autót egy 36 éves tolnai férfi vezette. Őt segítségnyújtás elmulasztása bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A sofőr a cselekmény elkövetését tagadta.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban átadták a Szekszárdi Járási Ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában