rendőrségi hírek

2020.09.23. 11:01

Vezetés közben mobilozókat, gyorshajtókat szűrtek ki

TEOL

Forrás: Shutterstock

A ROADPOL Operational Group (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) kezdeményezésére szeptember 14-e és 20-a között a Figyelem az útra elnevezésű fokozott közúti ellenőrzést, míg szeptember 17-én a Safety Days baleset-megelőzési programot hajtották végre a magyar rendőrök hazánk közútjain.

A Figyelem az útra keretében harmincöt helyszínen összesen háromszázharminc járművezetőt ellenőriztek, közülük százhetvenkilenc személlyel szemben kellett intézkedniük: huszonhat esetben menet közben kézben tartott mobiltelefon használata, kilencvenhárom esetben biztonsági öv használatának elmulasztása, míg ötvenöt esetben egyéb ok miatt.

Fotó: police.hu

A közlekedésrendészeti szakemberek a Safety Days keretében közúti sebességellenőrzést végeztek. Sebességtúllépés miatt harminchét mérési helyszínen összesen kilencvenkilenc járművezetőt állítottak meg és intézkedtek velük szemben, míg egy leállítás nélküli helyszínen öt sebességtúllépést rögzítettek a kamerák – tájékoztatta portálunkat a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában