rendőrségi hírek

2020.10.08. 12:06

Százhússzal hajtott ott, ahol csak ötvennel lehetett volna

Tolna megyei rendőrök ismét a gyorshajtókat szűrték ki a forgalomból. A legkirívóbb szabálysértést elkövető járművezető a megengedett sebesség csaknem másfélszeresével közlekedett lakott területen.

TMRFK/TEOL

Bemutatták az új sebességmérő készüléket

Forrás: MW

Fotó: Laufer László

A megye útjain 2020 első kilenc hónapjában 216 személyi sérüléses közlekedési baleset történt, melyek közül nyolc halálos kimenetelű volt. A sérüléses balesetek közül 101 azért következett be, mert a járművezető a megengedett sebességnél gyorsabban hajtott – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Tolna megye balesetek szempontjából kockázatosnak tűnő útvonalai közül, ezúttal a 6-os és az 56-os főúton szerveztek fokozott rendőri jelenléttel járó ellenőrzést a rendőrök. Az egyenruhások október 6-án délelőtt elsősorban azokat a közlekedőket figyelték, akik nem tartották be a sebességhatárokat. Néhány óra alatt 46 járművezetővel szemben intézkedtek. A legkirívóbb szabályszegést az az autós követte el, aki Várdomb községben a megengedett 50 km/h-s sebesség helyett 121 km/h-val közlekedett, amikor a felvételek készültek róla. A járművezető 200 ezer forintos közigazgatási bírságot és nyolc közlekedési büntetőpontot kapott.

A további komoly sérüléssel és esetlegesen tragédiával végződő balesetek megelőzése, valamint a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében a jövőben is számíthatnak nagyobb létszámú rendőri jelenlétre Tolna megye útjain.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában