rendőrségi hírek

2020.10.27. 16:49

Tizennyolc perc alatt elfogták a kifosztás elkövetőjét

TEOL

Fotó: police.hu

Bejelentés érkezett a rendőrségre tegnap valamivel 14 óra után, hogy egy férfitól Szekszárdon az utcán elvették a pénztárcáját. A helyszínre érkező egyenruhások kiderítették, hogy a bejelentés előtt nem sokkal ismeretlen tettes egy 85 éves helyi férfi zsebéből rántotta ki a pénztárcáját, a benne levő iratokkal, készpénzzel és bankkártyával. Az elsődleges adatgyűjtést követően a rendőrök megkezdték a tettes felkutatását. Az összehangolt munka eredményeként tizennyolc perc alatt elfogták a feltételezett elkövetőt, egy 25 éves szekszárdi lakost, akinél megtalálták az elvett pénzt. A bűncselekmény helyszínétől nem messze előkerült a pénztárca is a benne levő iratokkal együtt. A sértett részére az ellopott értékeket a nyomozók vissza is adták.

A férfit a rendőrök előállították, elszámoltatták és kihallgatták kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Kiderült az is, hogy az elkövető az elmúlt hónapokban számos vagyon elleni – lopást, kifosztást – és más bűncselekményt követett el a megyében, melyek miatt szintén gyanúsítottként hallgatták ki.

Fotó: police.hu

A nyomozók a 25 éves férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására a Szekszárdi Járási Ügyészségen – számolt be az esetről a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában