nem jogerős ítélet

2020.12.07. 20:00

Két nőt is bántalmazott a brutális vádlott

I. I.

Forrás: Shutterstock

Bűnösnek mondott ki egy harmincéves férfit kétrendbeli, az egyik esetben kísérleti szakaszban maradt súlyos testi sértés bűntettében a Szekszárdi Járásbíróság. Mindezekért két év börtönbüntetésre ítélték és három évre eltiltották a közügyek gyakorlásától. A vádlott a börtönbüntetés kétharmadának a letöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra. A vádlottat a Bicskei Járásbíróság 2018 májusában súlyos testi sértés és zaklatás miatt két év börtönre ítélte, amelynek a végrehajtását három évi próbaidőre felfüggesztette. Mivel a próbaidő letelte előtt újabb bűncselekményt követett el, a bíróság elrendelte azon büntetés végrehajtását.

Az ítélet nem jogerős, mert az ügyészség a szabadságvesztés súlyosbítása érdekében nyújtott be fellebbezést, tájékoztatta lapunkat dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.

A vádlott 2018 június másodikán este akkori élettársával és annak barátnőjével együtt italozott. Miután mindhárman lerészegedtek, az élettárs és barátnője bosszantani akarta a vádlottat, ezért az élettárs barátnője simogatni kezdte a férfit, aki többször is felszólította a nőt, hogy hagyja békén. A sértett azonban nem hallgatott rá, ezért a vádlott legalább ötször arcul ütötte az asszonyt, akinek eltörött az orr-csontja, és arcán több helyen zúzódások, bőr alatti bevérzések, hámfosztásos sérülések keletkeztek. Az orrcsont törésének tényleges gyógyulási ideje 2-3 hétre tehető.

Az ittas férfi ezt követően élettársára támadt. Felkapott egy vaslábú széket, és azzal a nő irányába ütött, aki védekezésül maga elé emelte a bal karját, így a csapás azt érte. A férfi ezután ököllel megütötte az asszony felső testét, fejét és lábszáron rúgta. Ha a sértett a karjával nem hárítja el a csapást, az arcának könnyen törő csontjait érhette volna, vagyis fennállt annak a reális lehetősége, hogy súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérülése keletkezzék.

A bíróság enyhítő körülménynek értékelte például a vádlott beismerő vallomását, súlyosítónak egyebek közt azt, hogy erőszakos bűncselekmény miatt is több eseteben állt már bíróság előtt, egy korábbi alkalommal is az élettársa volt a sértett.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában