lezárt akta

2021.01.12. 12:12

Kétszer is részegen ment be a rendőrségre a fia autójáért

A bonyhádi rendőrök befejezték annak azoknak az ügyeknek a vizsgálatát, melyet egy mőcsényi férfi és fia ellen folytattak ittas járművezetés gyanúja miatt.

TEOL

Forrás: Shutterstock

Mint arról korábban beszámoltunk, az egyenruhások még tavaly december 8-án ellenőriztek egy személygépkocsit és annak vezetőjét Bonyhád-Börzsönyben. Az intézkedés során a harmincéves sofőrrel alkoholtesztert fújattak, mely pozitív értéket mutatott. A férfit a rendőrök további mintavételre előállították a kapitányságra, mely megerősítette a gyanút, hogy a járművezető ittas lehetett, amikor a volán mögé ült. A bonyhádi rendőrök elvették a sofőr jogosítványát és az autó indítókulcsát is. A férfival szemben pedig büntető feljelentést tettek ittas járművezetés gyanúja miatt.

Még aznap este taxival érkezett a Bonyhádi Rendőrkapitányságra a sofőr ötvenhat éves édesapja azzal a céllal, hogy a fiától elvett kocsi kulcsát átvegye, és az autóval hazamenjen. A férfinél – a rendőrségi protokoll szerint – alkalmazott szonda pozitív lett, ezért nem adták oda neki a kulcsot. Másnap reggel ismét megjelent a rendőrségen az apa azért, hogy a fiától elvett indítókulcsot átvegye, s az autót hazavigye. A szonda ismét pozitív lett, ezért ezúttal sem adták át neki a kulcsot.

Miután az apa távozott, a rendőrök látták, hogy a férfi beül egy autó volánja mögé, és elindul vele. A járőrök ezért megállították a kocsit, és a néhány perccel korábban az indítókulcsért megjelent férfit ismét ellenőrizték. A szonda természetesen ekkor is pozitív értéket mutatott. Az apát ekkor előállították mintavételre, mely nála is igazolta az ittasság gyanúját. A bonyhádi rendőrök az ő jogosítványát is elvették, és ittas járművezetés miatt büntetőeljárást indítottak vele szemben.

A Bonyhádi Rendőrkapitányságon mindkét mőcsényi férfit gyanúsítottként hallgatták ki ittas járművezetés elkövetése miatt. Mindketten elismerték a bűncselekményt.

A bonyhádi egyenruhások a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek, közölte kedden a megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában