tűzeset

2021.01.07. 14:34

Vad tűz ütött ki egy lakóházban Szekszárdon – képek és videó!

Lángra kapott egy ház a Bródy Sándor közben csütörtök délután, és a szomszédos épületre is átterjedt a nehezen kezelhető tűz. Meg nem erősített információnk szerint személyi sérülés nem történt.

TEOL

Fotó: Mártonfai Dénes

Tűz ütött ki egy családi házban Szekszárdon, a Bródy közben csütörtökön délután. A város hivatásos tűzoltói megkezdték a lángok oltását. A helyszínre riasztották a paksi és a bonyhádi hivatásos tűzoltókat is, közölte a katasztrófavédelem.

A kigyulladt épület füstje a városi sportcsarnok közeléből is látszik (Beküldött fotó)

Frissítés!

15:15 – Teljes terjedelmében ég egy százhúsz négyzetméteres lakóház, és annak tetőszerkezete a Bródy közben. A lángok átterjedtek a szomszéd épület tetőszerkezetére is. A tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vezetésével, nagy erőkkel oltják a lángokat, a helyszínre riasztották a szekszárdi, a bonyhádi, a paksi, a véméndi és a bajai hivatásos tűzoltókat is – írja legutóbbi közleményében a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (TMKI).

A tűzoltási munkákat több mint negyven tűzoltó jelenleg is végzi.

[video width="640" height="480" mp4="https://www.teol.hu/wp-content/uploads/2021/01/0032855szekszardtuz.mp4"][/video]

Kollégánk tudósítása a helyszínről

Az Ibolya utcából sokan szemlélték a föltörekvő füstöt és a hol szendergő, hol újult erőre kapó lángokat csütörtök délután fél négy körül. Itt lent egy tűzoltókocsi (két tűzoltóval) és egy rendőrautó állomásozott ekkortájt. Ami laikusként szembetűnő volt: fönt egy-egy hathatós oltást újra és újra a csökönyös tetőtűz főnixként való feltámadása követett.

A Bródy Sándor közben még többen voltak kint az utcán, civilek és hivatalos személyek egyaránt. Az innét nyíló ingatlan tetőszerkezetéről áradó tömény füst vastag ködfelhőt képezett az épület fölött. A tetőn tűzoltók próbálkoztak a lángok megfékezésével.

A tűzoltóautók sora mögött jelölték ki a civil tartózkodási helyet, ehhez azonban szinte senki nem tartotta magát a kíváncsi nézelődők közül, akik száma természetesen folyamatosan növekedett. A megyeszékhely alpolgármestere, Gyurkovics János is megjelent a helyszínen.

Egy hölgy tudakozódott a nem mindennapi eset okai felől, erről többféle verziót is megemlítettek az utcában lakók. Azt azonban, mint szemtanú, ez a hölgy is megerősítette: a tűz figyelemreméltóan gyorsan terjedt. Úgy fogalmazott, meglepődött azon, hogy a katasztrófa első jelei után milyen hamar látta a tűz átterjedését a szomszédos házra.

Köves Péter, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője elmondta, 14 óra 14 perckor kapták a riasztást, hogy kigyulladt egy lakóház a Bródy közben. A helyszínre több mint negyven tűzoltó érkezett. Az oltást megnehezítette, hogy a tetőszerkezet bontása csak kézi erővel volt lehetséges. Mivel sorházi lakásról van szó, elsődleges feladat volt a tűz továbbterjedésének megfékezése a szomszédos épületekre. A százhúsz négyzetméteres ingatlan, amelyben a tűz tombolt, teljesen kiégett. A lángok keletkezésének okát, illetve a kárfelmérést tűzvizsgálat deríti majd ki.

Foray Nándor

Frissítés!

20:30 – Eloltották a lángokat, majd hozzáláttak a tűzoltási utómunkálatokhoz, adta hírül a katasztrófavédelem.

Frissítés!

Január 8. 14:00 – Hét szerelt és két gyorsbeavatkozó vízsugárral oltották el a tüzet. Az oltás közben az egységek a pincéből egy 11,5 kg-os gázpalackot sértetlenül kihoztak. Az oltást és az utómunkákat összesen negyvenegy fő hivatásos tűzoltó végezte. A káreset felszámolásában közreműködött a rendőrség, az áramszolgáltató és a gázszolgáltató is. Személyi sérülés nem történt, azonban az épület lakhatatlanná vált, ezért két személyt lakosságvédelmi intézkedés keretében önkormányzati szükséglakásba költöztettek, valamint a szomszédos lakásból egy személy rokonokhoz költözött az ingatlan beázása miatt. A tűz keletkezési okát vizsgálják, írta pénteki közleményében a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A rendőrség az eset kapcsán eljárást nem indított, nyilatkozta a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken délelőtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában