arany nyaklánc

2021.01.10. 14:43

Letartóztatásban várja a tárgyalást a rabló

TEOL

Forrás: Shutterstock

Fotó: illusztráció

Mint arról korábban beszámoltunk, tavaly szeptember 21-én este fél kilenc előtt érkezett bejelentés a 112-es segélyhívóra, hogy Tolnán a Deák Ferenc utcában egy üzlet előtt ismeretlen személy egy ott tartózkodó helyi férfi nyakából kitépte arany nyakláncát, majd egy autóval elmenekült.

A helyszínre rövid időn belül kiérkeztek a Tolnai Rendőrőrs járőrei, akik az elsődleges adatgyűjtés során kiderítették, hogy az elkövető, miután kitépte az ékszert az 56 éves sértett nyakából, egy alkalommal ököllel arcon is ütötte őt.

Fotó: TMRFK

Az egyenruhások és a nyomozók együttműködésének, hely- és személyismeretének köszönhetően alig egy órán belül elfogtak a bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozható 35 éves helyi férfit, akit őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgattak ki. A lakásán tartott házkutatás során megtalálták, majd lefoglalták az ellopott ékszert is. A gyanúsított a cselekmény elkövetését elismerte, de tettére magyarázatot adni nem tudott.

A nyomozók a Szekszárdi Járási Ügyészségen előterjesztést tettek a 35 éves tolnai férfi letartóztatásának indítványozására, őt a Szekszárdi Járásbíróság letartóztatta. A rabló azóta is büntetés-végrehajtási intézetben van.

A tolnai rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek – olvasható a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában