Rapsicok

2021.01.09. 10:40

Orvhalászokat fogtak el a tolnai rendőrök

TEOL

Forrás: TMRFK

A három főből álló társaság tagjait a halászati felügyelő, a hivatásos és az önkéntes halőrök segítségével érték tetten a rendőrök. Az orvhalászok éppen a korábban elhelyezett leshálókat szedték ki a vízből – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőröknek információjuk volt arra, hogy egy tolnaiakból álló társaság egy ideje orvhalászik a Duna holtágában. A tolnai egyenruhások a halászati felügyelővel, a hivatásos és az önkéntes halőrökkel együttműködve január 8-án, a hajnali órákban tetten érték a három – 21, 26 és 35 éves – tolnai férfit, akik a Felső Holt-Duna holtágában korábban elhelyezett nyolc, úgynevezett nyagzóhálót szedték fel. A halókban ponty, süllő, csuka, dévér és kárász is volt, melyek közül egy süllő el is pusztult.

Fotó: TMRFK

A rendőrök az orvhalászokat elfogták és előállították. Mindhármójukat gyanúsítottként hallgatták ki orvhalászat vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A nyomozók a leshálókat és a bűncselekmény elkövetéséhez használt további eszközöket – egy csónakmotort és csónakot is – lefoglalták.

Az eset kapcsán a további eljárást a Szekszárdi Rendőrkapitányságon folytatják.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában