rendőrségi hírek

2021.01.08. 18:31

Ukrán embercsempészt és négy illegális migránst fogtak el

TEOL

Forrás: Shutterstock

A rendőrök egy ukrán embercsempészt és négy illegális migránst fogtak el az M6-os autópályán Dunaszentgyörgy térségében – írja a police.hu.

A Bátaszéki Autópálya Alosztály egyenruhásai – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály jelzése alapján – 2021. január 8-án 16 óra körül egy cseh rendszámú kisbuszt ellenőriztek az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán a 126-as kilométerszelvény közelében, Dunaszentgyörgy térségében. A járművet vezető ukrán férfin kívül a gépkocsiban négy – magukat szír állampolgárnak valló – személy utazott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták, ezért a járőrök a sofőrt, valamint az utasokat elfogták és előállították.

Fotó: police.hu

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A jármű vezetőjével szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában