ellenőrzések

2021.02.16. 11:00

Nemzetközi akcióban vettek részt megyénk rendőrei

TEOL

Forrás: TMRFK

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL – Truck & Bus) európai szintű ellenőrzés keretében elsősorban a vezetési- és pihenőidőt, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok megtartását vizsgálták. A fokozott ellenőrzésben részt vettek a Tolna megyei rendőrök is.

A február 8. és február 14. között tartó ellenőrzések során összesen öt tehergépkocsi esetében állapítottak meg szabálytalanságot. Három alkalommal a járműveknek voltak műszaki hiányosságai, egy-egy esetben a jármű vagy a sofőr okmányában találtak hibát az egyenruhások. Az ellenőrzött 16 busz közül egy esetben tártak fel jogsértését munkatársaink.

Az ellenőrzések alkalmával a megye útjain 46 személlyel szemben intézkedtek biztonsági öv használatának elmulasztása miatt. A rendőrök 18 esetben szabtak ki helyszíni bírságot közlekedési szabálysértés elkövetése miatt. Az egyenruhások öt szabálysértési feljelentést tettek, 10 személyt pedig figyelmeztettek az általa elkövetett szabályszegés elkövetése miatt – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában