illegális migránsok

2021.02.05. 14:18

Őrizetben a magyar embercsempész (videó az elfogásról!)

TEOL

Forrás: Shutterstock

Mint arról korábban beszámoltunk, a Paksi Autópálya Alosztály egyenruhásai – a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság jelzése alapján – február 4-én délelőtt egy magyar rendszámú kocsit ellenőriztek az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 108-as kilométerszelvényben, Paks térségében.

A járművet vezető magyar férfin kívül a gépkocsiban négy – magukat szír állampolgárnak valló – személy utazott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták, ezért a járőrök a sofőrt, valamint az utasokat elfogták és előállították – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

[embed]]

A rendőrök az elfogott illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a 30 éves magyar állampolgárral szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A nyomozók a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vételét követően előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában