illegális migránsok

2021.02.04. 11:34

Őrizetben az ukrán embercsempész (videó az elfogásról!)

TEOL

Forrás: TMRFK

Mint arról korábban beszámoltunk, a Paksi Autópálya Alosztály járőrei az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 108-as kilométerszelvénynél, a Paksi pihenő közelében, február 3-án 12 óra 47 perckor megállítottak egy magyar rendszámú járművet.

A gépkocsiban az ukrán sofőrön kívül még öt férfi tartózkodott, akik szír állampolgárnak vallották magukat, de személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért az egyenruhások a sofőrt, valamint az utasokat elfogták és előállították.

[embed]]

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A jármű 29 éves ukrán vezetőjével szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

A férfit őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására is – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. A gyanúsításban szereplő bűncselekmény egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Borítóképünkön: az M6-os autópályán, a paksi pihenőhely közelében kényszerítették megállásra az embercsempész autóját

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában