Szekszárdi Járási Ügyészség

2021.02.05. 09:30

Vasúti sínre terelte a juhokat, vádat emeltek ellene

TN

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Szekszárdi Járási Ügyészség a közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat egy 72 éves férfi ellen, akit korábban már két alkalommal – 2018 januárjában és 2019 szeptemberében is – elítélt a bíróság ugyancsak a vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt. A vádlott több mint ötven éve rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel többféle járműkategóriára.

Képünk illusztráció (Fotó: Shutterstock)

Dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője arról tájékoztatott, hogy a vád­irati tényállás szerint a vádlott 2020. augusztus 26-án reggel a Szakály-Hőgyész és Keszőhidegkút-Gyönk állomások közötti nyílt vasúti pálya mellett a saját tulajdonát képező juhnyájat őrizte. A juhok terelése során azonban nem járt el kellő gondossággal, így azok a vasúti pályatestre tévedtek.

Emiatt a 40-es számú vasúti fővonalon haladó motorvonat vezetőjének vészfékeznie kellett. A vonat az engedélyezett 120 kilométer per óra sebességről fékezett le. Az ütközést azonban így sem tudta elkerülni, a lassító vonatszerelvény elütötte a pályatestre tévedt, a vádlott tulajdonát képező két juhot. A baleset következtében az állatok elhullottak. Személyi sérülés nem történt, a vonatszerelvényben anyagi kár nem keletkezett, a vasúti pálya egyik oldalának úgynevezett pályakotrója szennyeződött.

A vádlott a cselekményével a vasúti közlekedés biztonságát veszélyeztette. A vasúti közlekedést üzemeltető társaság polgári jogi igényt terjesztett elő. A vádlott a nyomozás során beismerő vallomást tett. Vele szemben az ügyészség tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabását szorgalmazza a Tamási Járásbíróságnál azzal, hogy a bíróság egyben bírálja el az előterjesztett polgári jogi igényt is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában