rendőrségi hírek

2021.04.16. 09:04

Nem sokáig volt szabadlábon

A kisnaményi férfi az ország több pontján követett el betöréseket a szabadulását követően. Az országos koordinációban folytatott nyomozást befejezték a szekszárdi rendőrök.

TEOL

Fotó: TMRFK

Egy szekszárdi nő tett feljelentést ismeretlen személy ellen, aki 2020. június 25-én a délelőtti órákban betört házukba, és onnan ékszereket, órákat, készpénzt és egyéb értékeket lopott el. A bejelentést megelőzően egy héttel a városban több betörés is történt, melyek során szintén ékszereket, készpénzt lopott el ismeretlen. A bűncselekmények kapcsán a nyomozók látókörébe került egy 51 éves kisnaményi férfi, akit a rendőrök június 25-én délután elfogtak a városban. A ruházatának átvizsgálása során az elkövetőnél betöréshez használható eszközöket, valamint a 25-én történt lopásból származó ékszereket találtak, melyeket le is foglaltak.

Az elszámoltatás során az elkövető elismerte a bűncselekményt, azonban a korábbi betörésekről nem nyilatkozott. A nyomozók a férfit gyanúsítottként hallgatták ki lopás bűntett elkövetése miatt. A betörőt őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Az 51 éves férfit a Szekszárdi Járásbíróság 2020. június 28-án letartóztatásba helyezte, ő azóta is börtönben van.

Fotó: TMRFK

A betörések kapcsán a szekszárdi nyomozók országos koordináció keretében beszerzett bizonyítékok alapján megállapították, hogy a férfi a börtönből való szabadulását követő néhány hétben – 2020 júniusában elfogásáig – Szekszárdon három ingatlanba, míg Keszthelyen és Budapesten egy-egy házba tört be. A lopások alkalmával az elkövető csaknem 3,7 millió forint kárt okozott a sértetteknek. A szekszárdi rendőrök az eljárás során a vagyonvisszaszerzés érdekében is lépéseket tettek, melyek során az okozott kárból közel 700.000 forint megtérült.

Az ügyben a Szekszárdi Rendőrkapitányságon a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldték a Szekszárdi Járási Ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában