Ítélet

2021.05.20. 14:00

Három év fegyházat kapott a dombóvári rabló

A Dombóvári Járásbíróság a május 6-án tartott nyilvános tárgyaláson 3 év fegyház fokozatú szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a többszörösen visszaeső férfit, aki 2020 tavaszán Dombóváron egy áruházban rablást követett el.

TEOL

20210512 Székesfehérvár Tárgyalás fegyveres rablás ügyében a Székesfehérvári Törvényszéken. A vádlott bombának, robbanószernek látszó tárggyal kirabolt egy Nemzeti Dohányboltot, trafikot. Majd menekülés közben felrobbantással fenyegette meg a rablást észlelő, őt üldöző, majd visszatartó két személyt is Fotó: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap FMH

Forrás: MW

Fotó: illusztráció

A harmincas éveiben járó vádlott 2020. május 20-án délelőtt egy dombóvári áruházban a ruházatába rejtett több tisztálkodási terméket, majd a vásárlóteret fizetés nélkül elhagyva eltulajdonította azokat. A lopást a boltvezető a biztonsági kamerarendszert figyelve észlelte, és a bejáratnál feltartóztatta a vádlottat, egyidejűleg felszólította a termékek visszaszolgáltatására. A tolvaj a lopást tagadva ismét kifelé indult, de a boltvezető ismét elé áll, és figyelmeztette, hogy rendőri segítséget kér.

A vádlott az általa eltulajdonított termékek közül kettőt átadott, majd ismét a kijárat felé indult, de a sértett látta a vádlott ruhája alá rejtett többi árut, s azok visszaszerzése érdekében próbálta visszatartani a tolvajt. Kisebb dulakodás kezdődött, amelynek során a vádlott előbb meglökte, majd megütötte a boltvezetőt. A vádlott ezután az üzlet kijáratában félrelökte az őt feltartóztatni igyekvő eladó hölgyet, majd az áruházból futva távozott.

A vádlott a rablással a boltnak összesen 14.498.- Ft összegű kárt okozott, amelyből 2.248.- Ft összeg megtérült. A vádlott által megvalósított bántalmazást következtében a boltvezető 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

A járásbíróság a letartóztatásban lévő vádlottat rablás bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért 3 év fegyház fokozatú szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte, melyből feltételes szabadságra nem bocsátható. A bíróság rendelkezett továbbá egy másik börtönbüntetéséből engedélyezett feltételes szabadság megszüntetéséről, illetve kötelezte a rablási cselekmény sértettje javára a bűncselekményből eredő kár megfizetésére.

A büntetés kiszabása során a bíróság súlyosító körülményként értékelte – az egyébként 2-12 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett cselekmény esetében – a többszörösen visszaeső vádlott büntetett előéletét, különös visszaesői minőségét, valamint azt a tényt, hogy cselekményét feltételes szabadság próbaideje alatt követte el.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és a védő a büntetés enyhítéséért, míg az ügyész hosszabb fegyházbüntetés kiszabása érdekében jelentett be fellebbezést. Az ügy másodfokon a Szekszárdi Törvényszéken folytatódik – tájékoztatott dr. Kovács Ildikó bíró, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában