rendőrségi hírek

2021.05.28. 20:16

Huszonhárom migráns utazott a csomagtérben

A Tolna megyei rendőrök a NAV munkatársainak együttműködésével az M6-os autópályán fogták el a két román férfit és a csaknem két tucat, magukat szír állampolgárnak valló külföldit.

TEOL

A Bátaszéki Autópálya Alosztály járőrei – a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársaival együttműködve – május 28-án 18 óra 45 perckor az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 134-es kilométerszelvény közelében, a Fácánkerti pihenőben ellenőriztek egy román rendszámú kisteherautót. A járművet egy román férfi vezette, mellette egy másik szintén román állampolgár utazott. A két férfi a teherautó csomagterében 23, magukat szír állampolgárnak valló, utast szállított.

A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták. Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságon a két román embercsempésszel szemben büntetőeljárást indítanak.

Fotó: TMRFK

 

Ezek is érdekelhetik