ittas járművezetés

2021.05.03. 14:59

„Kiakadt” az alkoholszonda, elvették a jogosítványát

A szekszárdi rendőrök a hétvégén egy ittas és egy bódult járművezetőt is kiszűrtek a forgalomból. Mindkettőjükkel szemben büntetőeljárást indítottak.

TEOL

20210430 Győr Fokozott rendőrségi ellenőrzések Győrben, Képen: alkoholszonda mérő műszer Fotó: Csapó Balázs CSB Kisalföld

Forrás: MW-archívum

Fotó: illusztráció

A Szekszárdi Rendőrkapitányság járőrei ellenőriztek május 1-jén, az esti órákban egy személygépkocsit és annak sofőrjét. Az autó vezetőjét megszondáztatták, a készülék rendkívül magas értéket mutatott. A rendőrök a férfit előállították további mintavételre, mely megerősítette az ittasság gyanúját. Az egyenruhások elvették a sofőr jogosítványát és az autó indítókulcsát is. A 40 éves szekszárdi férfival szemben a rendőrök büntetőfeljelentést tettek – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Néhány órával később a szekszárdi járőrök a város egyik utcájában ellenőriztek egy autóst. A sofőr az intézkedés során szokatlanul viselkedett. Az egyenruhások a jármű vezetőjét megszondáztatták, azonban az nem jelezte az ittasság gyanúját. A rendőrök ezt követően a sofőrt további mintavételre előállították, melynek során felmerült annak gyanúja, hogy a vezetés megkezdése előtt bódító hatású szert fogyasztott. Az egyenruhások a 18 éves helyi fiatal vezetői engedélyét bevonták, és az autó kulcsát is elvették.

Mindkét eset körülményeit a Szekszárdi Rendőrkapitányságon vizsgálják.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában