vádemelés

2021.06.09. 19:10

Anya és fia együtt támadt a sértettre, fojtogatták, ütötték

Súlyos testi sértés kísérlete és rongálás miatt emeltek vádat egy 32 éves férfi ellen, édesanyját szintén súlyos testi sértés kísérletével vádolják.

Ihárosi Ibolya

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Súlyos testi sértés kísérlete és rongálás miatt emelt vádat egy 32 éves férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség, valamint szintén súlyos testi sértés kísérlete miatt a férfi anyja, egy 59 éves nő ellen.

A vádirat szerint a férfi és korábbi élettársa közötti kapcsolat 2019. augusztus legelején megszakadt, közös gyermekeik a sértettnél maradtak. Augusztus 10-én a vádlott édesanyja felkereste őket, hogy az unokáit néhány napra magához vigye. A sértett azt kérte, hogy a gyerekek egyelőre ne találkozzanak az édesapjuk új élettársával. Amikor megtudta, hogy a vádlottak a megállapodásnak nem tettek eleget, autóval a házukhoz hajtott.

A sértettet meglátva a férfi az utcára sietett, kiabált az asszonnyal, fojtogatta, végül nekilökte az autónak. A szája környékén ököllel meg is ütötte. Mindezt látva a vádlott anyja odasietett, és szidalmazások közepette nyitott tenyérrel ő is arcon ütötte. A fia még egy ökölcsapást mért a sértett arcára, aki elmenekült. A társtettesekként elkövetett bántalmazás következtében a sértett zúzódásos sérüléseket szenvedett, de az elkövetés módja és helye miatt fennállt a súlyosabb, esetleg töréses sérülések kialakulásának valódi veszélye.

Augusztus 25-én dél körül a vádlott egy üzletbe ment, és győzködni kezdte az ott eladóként dolgozó közös ismerősüket, hogy beszéljen volt élettársával a láthatással kapcsolatban. A beszélgetés során a vádlott egyre indulatosabb lett, majd a vevőpulton átnyúlva megragadta a férfi ruháját, ami ettől elszakadt. Ezután lelökte a pulton lévő monitort, megkerülte a pultot, és az eladót ököllel arcon ütötte. A sértett a boltból kimenekülve értesítette a rendőrséget. Az eladónak könnyű sérülései keletkeztek ugyan, de az őt ért erőbehatások súlyosabb sérülés előidézésére is alkalmasak voltak, melynek elmaradása aktív védekező magatartásának volt köszönhető. A pultról lelökött monitor kijelzője megrepedt, a számítógépház eltört, a pult üvegrésze részben kitört. Mindezekkel az üzlet tulajdonosának 120 ezer forintnyi kárt okozott, amit később a vádlott megtérített.

Az ügyészség mindkét vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál, tájékoztatott dr. Kiss Yvette, Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában