vádemelés

2021.07.25. 11:30

Életveszélyesen megfenyegették, majd elvették a kabátját

Rablás bűntette miatt emelt vádat egy 20 és egy 25 éves férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség, tájékoztatta lapunkat dr. Páli Péter, a Tolna Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

I. I.

A vádirat szerint a két férfi idén januárban Szekszárd egyik romos, lakatlan épületében töltötte az éjszakát a sértett és egy ismerősük társaságában. Másnap hajnalban az idősebbik vádlott tüzet rakott a ház udvarán, hogy a nagy hidegben megmelegedjenek.

A fiatalabbnak nem volt kabátja, ezért megfenyegette a sértettet, hogy ha nem adja oda neki a sajátját, nem megy ki onnan ki élve. A másik vádlott a fenyegetésnek nyomatékot adva ökölbe szorított kézzel a 29 éves férfi feje irányába ütött, de nem érte el. A fenyegetőző vádlott ekkor a derekánál fogva megragadta a sértettet, és a tűz felé emelte, mintha bele akarná dobni.

A sértett ellenállt, ezért a vádlott elengedte, azonban a társa ekkor egy izzó piszkafával fenyegetően hadonászott a sértett arca felé. A megfélemlített sértett végül tűrte, hogy a 20 éves vádlott levegye róla a mintegy huszonötezer forint értékű télikabátját, és azt eltulajdonítsa.

A vádiratba foglaltak szerint a fiatalabb vádlott két nappal később a szekszárdi Park Center bevásárlóközpont egyik üzletéből ruhákat akart ellopni, a holmikat a táskájába tette el. Az alkalmazottak azonban tetten érték és megpróbálták visszatartani. A két nő a táska pántjánál fogva húzta vissza a vádlottat, a menekülő férfi pedig annak érdekében, hogy megtartsa az ellopott ruhákat, métereken keresztül vonszolta maga mögött az eladókat. A vádlott végül feladta, és a táskát hátrahagyva elmenekült.

A korábban letartóztatásban volt, jelenleg jogerős szabadságvesztési büntetését töltő fiatalabb vádlottat az ügyészség rablással, illetve annak kísérletével, míg a jelenleg is letartóztatásában lévő társát rablással vádolja. Mindezek miatt mindkettejükkel szemben börtönben végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában