rendőrségi hírek

2021.09.07. 10:54

Kocsikázni támadt kedve a jogsi nélküli fiatalnak, két autót is ellopott

A tamási rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy helyi lakossal szemben folytattak jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

TEOL (Forrás: police.hu)

Fotó: police.hu

Egy Tamásiban lakó férfi tett feljelentést idén május 3-án ismeretlen tettes ellen, aki a családja tulajdonában levő nyitott állapotú személygépkocsit – melyben benne volt az indítókulcs is – ellopta, majd az autóval később Hőgyészen, egy út melletti árokba hajtott. Az eset kapcsán a Tamási Rendőrkapitányságon büntetőeljárást indítottak.

Két hétre rá, május 21-én újabb bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy egy tamási férfi autóját – mely lezárt állapotban volt leparkolva – ismeretlen személy eltulajdonította. Az ismeretlen korábban az autó indítókulcsát is ellopta. Az elkövető az autóval Siófokra hajtott, ahol balesetet szenvedett.

Az eljárás során beszerzett adatok alapján a tamási rendőrök beazonosították a feltételezett elkövetőt, egy 17 éves, a helyi nevelőotthonban élő fiút, akit elfogtak és gyanúsítottként hallgattak ki kétrendbeli jármű önkényes elvétele bűntett elkövetése miatt. A fiatal elismerte a bűncselekményeket, azt mondta a rendőröknek, hogy ismerőseit, illetve barátnőjét szerette volna meglátogatni, azért vitte el az autókat.

A rendőrök a fiút engedély nélküli vezetés miatt is feljelentették, mert még nem rendelkezik jogosítvánnyal.

Az eset körülményeinek vizsgálatát a tamási rendőrök befejezték, és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek – írja a police.hu.

A rendőrség ismételten felhívja a figyelmet, hogy a jövőbeni bűncselekmények elkerülése érdekében tartsák be az alábbiakat!

  • Amikor járművüket leparkolják, azt minden esetben zárják be!
  • Az autóban soha ne hagyják benne az indítókulcsot!
  • A kocsiban soha ne hagyjanak értékeket!
  • Akkor se hagyjanak látható helyen telefont, pénztárcát, táskát, ha csak rövid időre állítják le autójukat!
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában