rendőrségi hírek

2021.09.27. 15:30

Több mint hatvan sofőr akadt fenn a fokozott ellenőrzésen

A megye rendőrei több mint öt tucat közlekedővel szemben intézkedtek, akik vagy a biztonsági övvel nem rögzítették magukat, vagy menet közben kézben tartott telefont használtak.

TEOL (Forrás: police.hu)

20210810 Nyíregyháza fotó: Dodó Ferenc DF Kelet-Magyarország Országos ellenőrzést tartanak a rendőrök a gyorshajtók kiszűrésére.

Forrás: MW

Fotó: illusztráció

A Tolna megye rendőrei az elmúlt héten, a „Safety Days” elnevezésű baleset-megelőzési program keretében tartottak közúti ellenőrzést. A fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzés során ezúttal a passzív biztonsági eszközök megfelelő alkalmazására, valamint a vezetés közbeni, kézben tartott mobiltelefon használatára fókuszáltak az egyenruhások – írja a police.hu.

A rendőrök ötven esetben intézkedtek a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt. Tizenkét olyan járművezető is volt az ellenőrzések során, aki vezetés közben kézben tartott mobiltelefont használt. A többnapos ellenőrzések alkalmával egy körözött személyt is elfogtak.

Baleset-megelőzési szempontból kiemelt fontosságú a biztonsági öv, valamint a gyermekbiztonsági rendszer előírásszerű használata. Egy esetlegesen bekövetkező baleset, valamint egy intenzív fékezés esetén megvédi a járművezetőt és az utasokat is a sérüléstől, figyelmeztet a megyei rendőr-főkapitányság.

Indulás előtt kapcsolja be biztonsági övét és hívja fel utastársai figyelmét is arra, hogy rögzítsék magukat!

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában