szakmai képzés

2021.09.28. 18:00

Vezetéstechnikai tréningen jártak a polgárőrök

TEOL

A közös szolgálatellátás hatékonyságának növelése érdekében a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság a Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségével közösen képzést szervezett a megyében tevékenykedő polgárőrök részére. A Tolnában működő valamennyi polgárőrszervezet tagjának lehetősége nyílt részt venni az oktatáson.

A polgárőrök betekintést nyerhettek a szolgálatuk ellátása során szükséges jogszabályokba. A rendőrség munkatársai közül a Police Medic képzést végzett kollégáink az elsősegélynyújtás alapjaival és újraélesztési technikákkal ismertették meg a polgárőröket. A szolgálatellátás hatékonyságának fokozása érdekében a polgárőrök részére az egyenruhások intézkedéstaktikai oktatást is szerveztek. A képzésen valamennyi rendőrkapitányság illetékességi területén működő polgárőr egyesület tagjai részt vettek.

[embed]]

Szeptember utolsó hétvégéjén Szekszárdon vezetéstechnikai tréninget is tartottak a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság oktatói, Herbert Tamás r. törzszászlós és Antal István r. főtörzszászlós a polgárőröknek. A gyakorlás alkalmával a résztvevőknek több feladatot is végre kellett hajtani. Gyakorolhatták, hogyan kell a hirtelen elénk kerülő akadályokat kikerülni, továbbá kipróbálhatták azokat a helyzeteket, amikor fékezni vagy vészfékezni kell a járművezetőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában