vádemelés

2021.10.28. 16:30

Ki is gyulladt a szétszedett autó

Ihárosi Ibolya

Fotó: Pixabay

A hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt emelt vádat egy 47 éves férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség. A vádlott idén januárban engedély nélkül szétbontott egy személygépkocsit. Amikor a fém alkatrészeket flexelte, a motorban maradt benzintől az autó kigyulladt. A vádlott föld rászórásával próbálta eloltani a tüzet, azonban végül a kiérkező tűzoltók akadályozták meg a gépjármű ismételt kigyulladását.

A vonatkozó kormányrendelet szerint a bontás meghatározott képesítéssel és jogosultsággal végezhető tevékenység, s a bontónak az ehhez szükséges műszaki feltételekkel és engedélyekkel kell rendelkeznie. A szétbontott gépkocsiból származó hulladékok egy része, így például az olajjal szennyezett alkatrészek, az akkumulátor, a szűrők, a hűtő- és a fékfolyadék pedig veszélyes hulladéknak minősül. A vádlottal szemben a járási ügyészég tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben közérdekű munka büntetés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál, tájékoztatta lapunkat dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában