embercsempészet

2021.10.07. 01:28

Rengeteg migránst fogtak el 24 óra alatt Tolnában

Kilenc illegális bevándorlót szállított egy furgonban egy magyar férfi szerdán az M9-es autóúton. Csak szerdán ez volt a harmadik olyan alkalom, amikor embercsempészeket és illegális migránsokat tartóztattak fel a rendőrök Tolnában..

TEOL

A magyar rendszámú furgont egy magyar állampolgár vezette, mellette egy szintén magyar férfi utazott. A jármű rakterében kilenc illegális migránst szállítottak. A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét sem tudták hitelt érdemlően igazolni, azonban mindannyian kurd állampolgárnak vallották magukat – tájékoztatott közleményben a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a magyar állampolgárokkal szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítanak. Az ő elszámoltatásuk jelenleg is folyamatban van.

Csak szerdán ez volt a harmadik olyan alkalom, amikor embercsempészeket és illegális migránsokat tartóztattak fel a rendőrök Tolna megyében.

Mint azt megírtuk, éjfél után nem sokkal egy szerb rendszámú gépkocsit ellenőriztek szintén azt M9-es autóúton, Bogyiszló térségében. A járművet egy szerb férfi vezette, az autóban tizenkét, saját magát szír állampolgárnak valló utast szállított. A szerb embercsempészt néhány órával később őrizetbe vették.

Az egyenruhások délután két óra körül ugyancsak Bogyiszló térségében állították meg a holland rendszámú kamiont az M9-esen. A járművet egy francia férfi vezette, aki 34 illegális migránst szállított.

Mintegy 24 óra leforgása alatt összesen tehát 55 migránst tartóztak fel, emellett több személy ellen embercsempészet kapcsán indult, vagy indul eljárás.

Borítóképünkön: 34 illegális bevándorló egy holland felségjelzésű kamion rakterében az M9-es autóúton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában