vádemelés

2021.10.15. 10:31

Villanyoszlopnak hajtott a rendőrök elől menekülő autós

TEOL

Forrás: Shutterstock

A Szekszárdi Járási Ügyészség bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat egy 25 éves sükösdi férfi ellen, aki két megyén keresztül menekült „bekristályozva” a rendőrök elől.

A vádirati tényállás szerint a vezetői engedéllyel nem rendelkező és járművezetéstől eltiltás hatálya alatt álló férfi tavaly novemberben sükösdi otthonában új pszichoaktív anyagot, úgynevezett kristályt fogyasztott. A férfi ebben az állapotában a késő esti órákban Pécsre vezetett egy osztrák honosságú személygépkocsival.

A vádlottat a hajnali órákban közúti ellenőrzés alá akarták vonni Pécsett, de a rendőr jelzésére nem állt meg, hanem nagy sebességgel az M6-os autópálya felé vette az irányt. Az autópályán Budapest felé haladó vádlottat öt rendőrautó próbálta megállítani. A vádlott végül Bátaszéknél elhagyta az autópályát, majd menekülése során egy villanyoszlopnak ütközött. A férfi ezután elfutott a helyszínről, de a rendőrök rövid időn belül elfogták.

A járási ügyészség az ittas vezetés miatt korábban már elítélt vádlottal szemben elzárás és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál – tájékoztatott a Tolna Megyei Főügyészség.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában