vádemelés

2021.11.08. 20:00

Büntetőfékezéssel kívánt elégtételt venni

Közúti veszélyeztetés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Szekszárdi Járási Ügyészség egy 40 éves óbányai férfi ellen, aki 2019 augusztusában a 6-os számú főút egyik körforgalmában úgynevezett büntetőfékezéssel vett elégtételt egy szabályosan közlekedő autóson.

Ihárosi Ibolya

Fotó: Shutterstock

A vádiratba foglaltak szerint a férfi 2019 augusztusában egy délután személygépkocsijával közlekedett a 6-os számú főúton Szekszárd térségében Budapest irányába. Az autóban rajta kívül a felesége, az anyósa és két kiskorú gyermeke utazott.

A vádlott a párhuzamos közlekedésre alkalmas útszakaszon nagy sebességgel elhúzott egy 35 éves szigetszentmiklósi férfi által vezetett személygépkocsi mellett, miközben „rádudált”, mert szerinte a sértett korábban szabálytalanul kanyarodott rá az útra. A sértetti járműben a vezető 46 éves élettársa utazott még.

Az M9-es autóút felé vezető körforgalomhoz érve a vádlott váratlanul állóra fékezte a járművét, amely miatt a mögötte közlekedő sértetti gépkocsi hátulról belé ütközött. A vétlen autó vezetője és utasa, valamint a vádlott is kiszálltak, akin a nő számon kérte, hogy mit csinál, miért veszélyezteti az ő és a saját gyermekei életét. A vádlott a sértett kijelentésén feldühödve, becsmérlő kifejezések közepette több alkalommal, ököllel arcul ütötte a nőt, majd visszaült a gépkocsijába és elhajtott. A sértett zúzódásos, könnyű sérüléseket szenvedett.

A vádlott az úgynevezett büntetőfékezéssel az általa vezetett és a mögötte haladó gépkocsiban utazók életét, testi épségét közvetlenül veszélyeztette. Mindezekért az ügyészség közúti veszélyeztetés bűntettével, garázdaság és könnyű testi sértés vétségével vádolja a férfit. Szekszárdi Járási Ügyészség vele szemben felfüggesztett börtönbüntetés, pénzbüntetés, valamint közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál, tájékoztatott közleményében Himmelné dr. Ökrös Mária Magdolna, megbízott megyei főügyész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában