autó

2021.11.03. 14:55

Lopott autóval ment látogatóba egy 14 éves fiú

Egy 14 éves fiút hallgattak ki jármű önkényes elvétele bűntett és lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt.

TEOL

Forrás: Shutterstock

Egy kapospulai férfi tett feljelentést november 1-jén délután, miután valaki ellopta a családja tulajdonában levő személygépkocsit. Az autó nyitva volt és benne volt az indítókulcs is – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. Mint azt írták, a beszerzett adatok alapján a dombóvári rendőrök beazonosították a tolvajt, egy 14 éves, a kapospulai nevelőotthonban élő fiút.

Fotó: TMRFK

Meghallgatása során a fiatal elismerte a bűncselekmény elkövetését. Azt mondta a rendőröknek, hogy ismerőseit szerette volna meglátogatni, azért vitte el az autót. Elmondta továbbá, hogy a műszerfalból kiszerelte, majd elvitte a rádiós magnót, melyet elajándékozott egy ismerősének. A rendőrök a fiatalembert jármű önkényes elvétele bűntett és lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A fiút engedély nélküli vezetés miatt is feljelentették. A nyomozók az ellopott autós rádiót is lefoglalták.

Az eset körülményeit a dombóvári rendőrök vizsgálják.

A rendőrség ismételten felhívja a figyelmet, hogy a jövőbeni bűncselekmények elkerülése érdekében tartsák be az alábbiakat!

– Amikor járművüket leparkolják, azt minden esetben zárják be!

– Az autóban soha ne hagyják benne az indítókulcsot!

– A kocsiban soha ne hagyjanak értékeket!

– Akkor se hagyjanak látható helyen telefont, pénztárcát, táskát, ha csak rövid időre állítják le autójukat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában