Ítélet

2021.11.13. 18:10

Megütötte élettársa kislányát, felfüggesztett börtönt kapott

Egyetlen ökölcsapás miatt egy év börtönbüntetésre ítélt a Szekszárdi Járásbíróság egy 46 éves férfit, de a büntetés végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette.

I. I.

A bántalmazást a szülői tehetetlenség szüli. A fenyítés helyett rá kell kondicionálni a gyermeket, hogy valami másra reagáljon (illusztráció)

Forrás: MW

Fotó: illusztráció

A vádlott a testi sértés kísérletét védekezésre képtelen személy, jelesül egy kilenc­éves gyermek ellen követte el. Ezenkívül a bíróság megítélte a lány törvényes képviselőjének, vagyis az édesanyjának a kért háromszázezer forint kártérítést, sérelemdíj címén, amit a vádlott harmincezer forintos részletekben fizethet meg. Az ítélet jogerős.

A tartási kötelezettség elmulasztása miatt már büntetett előéletű vádlott élettársi kapcsolatban élt a gyermek anyjával 2019 májusa óta, de kapcsolatuk a férfi italozásai miatt hamar megromlott. Ráadásul a vádlott részegen rendszerint agresszíven, indulatosan viselkedett.

Az év szilveszterén az asszony és ismerősei együtt szilvesztereztek, reggelig ünnepeltek. A háziasszony csak délután kelt fel és takarítani kezdett. A vádlott este hat óra felé ért haza és ittasan provokálni kezdte élettársát, fenyegető kijelentéseket tett, folyamatosan piszkálta. Vita közben az asszony azt is mondta, fáj neki, hogy így élnek.

Ezt félreértve a kislány megkérdezte, hogy mije fáj. Erre a vádlott bal kézzel, ököllel kis-közepes erővel beleütött a gyermekkorú sértett jobb oldalába, aki ettől nagyon megijedt és bezárkózott a fürdőszobába. Testén az ütéstől külsérelmi nyomok nem maradtak, de pár napig fájlalta az oldalát. Az élettársak egy ideig még veszekedtek, kis idővel később anya és lánya átszaladt a szomszédba, végül az asszony értesítette a rendőrséget.

Borítóképünk: A gyermek nagyon megijedt és napokig fájlalta az ütés helyét (illusztráció).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában