Illegális migráció

2021.11.14. 11:57

Most egy indiai embercsempész akadt fenn az ellenőrzésen

A Tolna megyei rendőrök az M9-es autóúton ellenőriztek egy spanyol rendszámú autót, melyben a sofőr nyolc illegális migránst szállított.

TEOL

Forrás: TMRFK

Az egyenruhások november 14-én, vasárnap hajnali 1 óra 58 perckor ellenőriztek egy spanyol rendszámú személyautót az M9-es autóúton Bogyiszló térségében. A kocsit egy 45 éves indiai férfi vezette, aki nyolc illegális migránst szállított. A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, mindannyian afgánnak vallották magukat – olvasható a police.hu rendőrségi portálon.

Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok szerint visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítanak. Előállítása és elszámoltatása jelenleg is folyamatban van.

Forrás: TMRFK

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Borítóképünkön: Nyolc migráns lapult a csomgatérben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában