Jogerős ítélet

2021.12.19. 19:02

Felfüggesztett börtön járt a rendszeres bántalmazásért

Ihárosi Ibolya

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntettében mondott ki bűnösnek egy férfit a Szekszárdi Járásbíróság, és ezért, az ügyészi indítvánnyal egyezően, két év börtönbüntetésre ítélte amelynek a végrehajtását három év hat hónap próbaidőre felfüggesztette. Meg kell fizetnie a bűnügyi költségből majdnem hatvankétezer forintot. A büntetés kétharmad részének letöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet jogerős, tájékoztatta lapunkat dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője. 

A bíróság először tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben hozott döntést, amelyben a vádlottat, egy év három hónap, két évre felfüggesztett börtönre ítélte. Ez ellen a az ügyészség jogorvoslattal élt, és tárgyalás tartását kérte a büntetés súlyosítása érdekében.  

A vádlott a bíróság előkészítő ülésén éppúgy, mint a nyomozás során beismerő vallomást tett, és a tárgyalásról való jogáról lemondott. Ezt a bíróság elfogadta, mert a nyilatkozat egyértelmű volt, és az az ügy irataival összhangban állt. 

Az 57 éves, többszörösen büntetett előéletű vádlott elvált, egyedül él. A férfi és akkori élettársa kapcsolata 2018 év végén romlott meg, azóta a férfi rendszeresen bántalmazta. Ráadásul a sértett rosszul lát, emiatt a támadásokkal szemben nehezen tud védekezni, kitérni, vagy elmenekülni. Végül az asszony idén januárban elköltözött a férfitől.

Még a közös lakásban történt, hogy a vádlott 2019 júliusában szóváltás követően megpofozta, majd 2020 januárjában éjjel kettőkor, amikor szintén vitatkoztak, a vádlott kicsavarta a telefont a nő kezéből. majd ököllel megütötte a karját amitől nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérülést szenvedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában