Lezárt akta

2022.02.22. 13:10

Bosszúból rongáltak és támadtak a családra

A szekszárdi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet három decsi lakossal szemben folytattak rongálás vétség és egyéb bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Szétverték az autó ablakait. (Fotó: TMRFK)

Még 2020. július 23-án történt, hogy egy decsi család tagjai a lakásban aludtak, majd hangos zajra ébredtek. Az udvarra érve látták, hogy a ház előtt álló autójukat többen vascsővel és fa lapátnyéllel ütik. Amikor kérdőre vonták a rongálókat, egyikük a családfőt megütötte a kezében lévő lapáttal, a másikuk az egyik családtagot ütötte meg ököllel. Mindkét bántalmazott könnyebben sérült meg. A hívatlan vendégek azt kiabálták, bosszúból verték szét a kocsit, mert az ő egyik rokonukat „bemártották” a rendőrségen az ott lakók. 

Az autó tulajdonosa bejelentést tett, a kiérkező rendőrök rövidesen elfogták és előállították a rongáló személyeket. A 27 és 24 éves férfiakat, valamint a velük lévő 45 éves nőt gyanúsítottként hallgatták ki, de egyikük sem tett vallomást. A társaság a kihallgatást követően ismét megjelent a sértett házánál, akkor a kerítés és a postaláda esett áldozatul. 

Többször is visszatértek a házhoz. (Fotó: TMRFK)

Az indulatok egy hét múlva ismét felszínre törtek, akkor megint megjelentek a sértett házánál a korábbi rongálók, de már csak kiabálás, fenyegetőzés történt. A személyeket újra kihallgatták, mely során az eljáró rendőrökkel szemben obszcén kifejezéseket használt egyikük. Az újabb események miatt a korábban rongálással és súlyos testi sértés kísérletével gyanúsított személyeknek zaklatás és becsületsértés miatt is felelniük kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában