Vádemelés

2022.02.25. 12:30

Eltiltották a vezetéstől, mégis volán mögé ült

Eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Szekszárdi Járási Ügyészség egy 59 éves férfi ellen.

I. I.

Képünk illusztráció. (Fotó: MW)

A vádlottnak korábban ugyan volt vezetői engedélye, ám annak érvényessége már 2013. augusztus közepén lejárt, azóta érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkezik. Az eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés 2021. május 21. napja óta bűncselekmény. 

Az illetékes járásbíróság a vádlottal szemben engedély nélküli vezetés szabálysértése miatt a 2021. november 15-én jogerős végzésével három nap elzárást és tíz hónap közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki. A bírósági végzés alapján az illetékes kormányhivatal elrendelte a vádlott vezetési jogosultságának szüneteltetését 2021. november 15-től 2022. szeptember 15. napjáig, valamint az utánképzésen való részvételének igazolásáig.

Ezt a tényt a közlekedési nyilvántartásba is bejegyezték. Mindezek ellenére a vádlott 2021. december 31. napján kora délután a tulajdonában lévő személygépkocsit vezetve Bátaszéken közlekedett, amikor a rendőrök megállították. Az ellenőrzés során megállapították, hogy a gépkocsit a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt vezette. A vádlott cselekményével megszegte a KRESZ azon szabályát, amely szerint járművet az vezethet, aki érvényes engedéllyel rendelkezik, és nincs eltiltva a vezetésétől.

A férfival szemben a járási ügyészség tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben közérdekű munka büntetés kiszabását és a közúti járművezetéstől határozott időre eltiltását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál, tájékoztatott dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában