Ítélet

2022.02.02. 17:15

„Kettőt úgyis megölök!” Baltával fenyegette a rendőröket

Hivatalos személy elleni erőszak miatt négy év öt hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt egy férfit a Bonyhádi Járásbíróság. Az ítélet jogerős.

TEOL

Illusztráció: Shutterstock

A Bonyhádi Járásbíróság hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt két év – végrehajtásában négy év öt hónapra felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, aki a rendőrökkel szemben agresszívan, támadólag lépett fel. Az ítélet jogerős – tájékoztatott a Szekszárdi Törvényszék.

A tényállás szerint a vádlott felesége értesítette a rendőrséget január 16.-án, miután férje erőszakosan viselkedett vele szemben. A rendőrök kiérkezését követően a férfi ittas állapotban ment ki a házból és látva a rendőröket agresszíven viselkedett. Többszöri felszólítás ellenére sem volt hajlandó alávetni magát az igazoltatásnak. Eközben a közelben álló fiának odaszólt, hogy „ha ezek bejönnek, hozd a szamuráj kardot, kettőt meglékelek vele”. 

A helyszínre két további rendőr érkezett, akiket meglátva a vádlott egy 98 centiméter nyélhosszúságú fejszét vett magához. Közben trágár, fenyegető kijelentéseket tett, veréssel is megfenyegette a rendőröket, amennyiben az udvarra bemennek. A kezében tartott fejszével két alkalommal ütő-vágó mozdulatokat tett a rendőrök felé haladva. A részéről elhangzott olyan kijelentés is, miszerint „kettőt úgyis megölök”.

Ezt követően a fejszét eldobva egy motoros láncfűrészt vett magához, amelyet beindítva a rendőrök irányába tartott. Majd a láncfűrész leállítását követően ismét kezébe vette a fejszét és a rendőrök felé közelítve azt mondta, hogy mindenkit lekaszabol, aki bemegy az udvarába. 

Végül a gyermeke vette ki az édesapja kezéből a fejszét, ezt követően a rendőrök a vádlottal szemben testi kényszert alkalmaztak, a földre vitték és megbilincselték.

A vádlott a tárgyaláson a bűnösségét beismerte. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában