Lezárt akta

2022.02.13. 09:30

Súlyos testi sértésért kell felelnie a fiatalembernek

A tolnai rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet két tolnai lakossal szemben folytattak rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - olvasható a police.hu oldalon.

TEOL

Képünk illusztráció. (Fotó: Shutterstock)

Fotó: Shutterstock

Mint arról korábban írtunk, 2021. július 15-én 22 óra körüli időben Tolnán a Festetich utcában egy 32 éves helyi férfit megtámadott két fiatalember. Ütlegelték, amitől elesett, el is ájult. A bántalmazás során súlyos sérülése keletkezett. Amikor magához tért, nem találta a pénztárcáját, az eltűnt az irataival és készpénzével együtt, és a korábban vásárolt cigarettájának is lába kelt.

A nyomozás során két helyi fiatalemberre terelődött a gyanú. A 17 és 22 éves férfiakat előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki. A vallomások alapján a fiatalabb fiú ütötte meg a sértettet, majd – kihasználva védekezésre képtelen állapotát – magához vette a magatehetetlen ember értékeit. Az idősebb férfi sem hívott segítséget, az ájult sérültet magára hagyták. Még akkor éjjel taxival beutaztak Szekszárdra, ott ettek-ittak a lopott pénzből. Az iratok egy része idő közben megkerült.

Forrás: TMRFK

A 17 éves verekedőt őrizetbe vették, már letartóztatásban van. Kifosztás, súlyos testi sértés és egyéb bűncselekmények miatt kell felelnie, mivel több, kisebb értékű lopást is elkövetett. Az idősebb férfit segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt vonják felelősségre. 

Az eset körülményeinek vizsgálatát a tolnai nyomozók befejezték, és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában