Vádemelés

2022.02.06. 13:00

Tizenöt használt gumiabroncsot hagyott a határban

A hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat egy 41 éves férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség, tájékoztatta lapunkat dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

I. I.

Illusztráció: Shutterstock

A vádlott 2021 júliusában egy Tolna megyei település határában tizenöt nagyméretű, használt gumiabroncsot helyezett el. Mindez úgy történt, hogy amikor kipróbálta a munkahelyeként szolgáló cég tehergépkocsijának emelőszerkezetét, a jármű platóján elhelyezett gumiabroncsok lecsúsztak a földre. A vádlott ezt észrevette ugyan, de az abroncsokat nem tette vissza a platóra, hanem otthagyta és távozott. 

A hatóság által nem engedélyezett területen, illegálisan elhelyezett hulladék egyaránt alkalmas volt a föld, a víz, a levegő, illetve az élőlények veszélyeztetésére. A használt gumiabroncsokból csapadék hatására szennyező anyagok, mint például korom, fáradt ­olaj és egyéb, környezetre veszélyes anyagok oldódhatnak ki, melyek a talajba, talajvízbe kerülhetnek. A gumiabroncsokat a terület tulajdonosa saját költségén elszállíttatta. 

A büntetlen előéletű, három kiskorú gyermek tartásáról gondoskodó vádlottal szemben a járási ügyészség próbára bocsátás alkalmazását, illetve azt szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál, hogy kötelezze az eljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában