Ünnepség

2022.04.30. 13:00

„Az év tűzoltója” díjjal ismerte el a miniszter a szerparancsnokot

„Az év tűzoltója” díjat vehetett át Várai Tamás Zoltán tűzoltó zászlós dr. Pintér Sándor belügyminisztertől Budapesten.

TEOL

Fotó: BM OKF

Április huszonnyolcadikán a Belügyminisztériumban – a hagyományoknak megfelelően – összevonva emlékeztek meg Szent Györgynek, a rendőrség, és Szent Flóriánnak, a tűzoltók és a tüzes mesterségek védőszentjének napjáról. A rendezvényen a katasztrófavédelem tizenöt tagja vehetett át valamilyen elismerést – tájékoztatott a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Az ünnepségen Papp Károly belbiztonsági államtitkár köszöntötte a kitüntetetteket, majd értékelte a rendőri és katasztrófavédelmi szervek munkáját. Beszédében megemlékezett az elmúlt évek kiemelt rendvédelmi feladatairól, az azok során nyújtott példás helytállásról, így különösen az új típusú koronavírus-fertőzés okozta helyzet kezelésében és az orosz-ukrán háborús konfliktus miatti menekültválságban történő közreműködésről.

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül A Tűzoltóság Napja alkalmából „Az év tűzoltója” miniszteri díjat adományozta, egyben jutalomban részesítette – többek mellett – Tolna megyéből Várai Tamás Zoltán c. tű. zászlóst, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságának szerparancsnokát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában