Tűzmegelőzés

2022.06.21. 18:10

A Wunderland Óvoda újra csodásan szerepelt

A Tűzoltó Skanzenban tartotta meg az alkotópályázat díjátadó ünnepségét az Országos Tűzmegelőzési Bizottság – adott tájékoztatást honlapján a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

TN

Szlobodics Zalán (elöl), Szegletes Dávid és Elekes András átveszi az első díjat az eredményhirdetésen (Fotó: TMKI)

Az OTB 2014 óta minden évben meghirdeti tűzvédelem témakörben alkotói pályázatát. Ez idő alatt csaknem harminchétezer-négyszáz művet készítettek a gyerekek. Az idei felhívásra négyezer-háromszázhuszonhat pályamű, azon belül kilencszázharmincegy óvodai és háromezer-háromszázkilencvenhat iskolai munka érkezett az országból. Valamennyi kategóriában tartalmas alkotások születtek. Ezúttal is készült film, montázs, térbeli kompozíció, prózai és lírai mű. Éppen ezért a zsűrinek hosszas fejtörést okozott, hogy a jók közül kiemelje a legjobbakat. 

Az elbíráláskor a kreativitást, az eredeti ötletet, a témához való kötődést és a szokatlan megoldásokat díjazta dr. Borsos Mihály fotóművész, Németh Petra, a Spar Magyarország Kommunikációs Kft. főmunkatársa, Urbán Tamás, a BM HEROS Zrt. vezérigazgató-helyettese, Patho Balázs, a FOKA, azaz a Folyami Katasztrófavédelem és Speciális Mentő Egyesület vezetője, valamint a tűzvédelmi és a kommunikációs szakterület. 

Értékelésében Fülep Zoltán ezredes, megbízott országos tűzoltósági főfelügyelő ugyanarra hívta fel a figyelmet, amit a gyerekek maguk is megfogalmaztak pályaműveikben. Az általános iskolás és díjazott Szegfű Zalán tolmácsolásában ez így hangzik: „ha nem vigyázol, rossz dolgok történnek, ez a lényege a tűzmegelőzésnek”. 

A Legkreatívabb óvoda 2022 címet idén sorozatban harmadik alkalommal hozta haza a szekszárdi Wunderland Óvoda. Csodaország kis lakói összesen hatvanhat szabadkézi rajzot készítettek. A Tolna megyei verseny fordulójának egyéb kézműves alkotások kategóriájának legjobbjai az országos versenyen is aranyérmesek lettek. 

Szegletes Dávid, Elekes András és Szlobodics Zalán, mindannyian a Gyönki Tolnai Lajos Gimnázium tanulói, az egyéb kézműves alkotások kategóriában a korcsoportjuk – 3. korcsoport 15–18 éves diákok – első helyezése mellett egy különdíjjal tértek vissza városukba és középiskolájukba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában