Lezárt akta

2022.06.23. 13:41

Segítségnyújtás nélkül hagyta el a helyszínt az autós

A tamási rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, mely ismeretlen tettes ellen indult, aki segítségnyújtás elmulasztásának bűntettét követte el - olvasható a police.hu rendőrségi portálon.

TEOL

A motoros megsérült a balesetben. (Fotó: TMRFK)

Egy motoros sérülésével járó közlekedési balesetről érkezett bejelentés még 2021. június 1-jén Pincehelyről. Egy férfi közlekedett motorkerékpárral Simontornya irányából Tamási felé, amikor a Kossuth Lajos és Mártírok utca kereszteződéséhez érve egy autó szabálytalanul kanyarodott ki és a jármű hátuljának ütközött. A baleset során a motoros elesett, könnyebben megsérült.

A balesetet okozó kocsi ismeretlen vezetője – a szemtanú elmondása szerint egy férfi volt a sofőr – megállás és segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről. A baleset során a sötétzöld Mercedes lökhárítójából kitört egy darab.

Az ügyben a tamási rendőrök széleskörű adatgyűjtést végeztek, de nehezítette az elkövető felkutatását, hogy a balesetet okozó jármű többször gazdát cserélt úgy, hogy azt nem íratták át. A beszerzett bizonyítékok és szakértői vélemény szerint a gyanú egy 58 éves pincehelyi férfira terelődött, aki egy másik bűncselekmény elkövetése miatt idő közben börtönbe került. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki, ám ő tagadta a bűncselekmény elkövetését, elmondása szerint nem ő vezette az autót. A nyilvántartó adatai szerint a meggyanúsított férfi nem rendelkezik vezetői engedéllyel, KRESZ vizsgát soha nem tett.

Az eset körülményeinek vizsgálatát a nyomozók befejezték, és a keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában