Tárgyalás

2022.06.11. 09:21

Súlyos sérüléssel végződött egy masszázs tanfolyam Szekszárdon

Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége tárgyában tartott tárgyalást a múlt héten a Szekszárdi Járásbíróság – adott tájékoztatást lapunknak dr. Kiss Annamária, a Szekszárdi Törvényszék sajtótitkára.

Szeri Árpád

Illusztráció: Shutterstock

A vádirati tényállás szerint a vádlott egy internetes közösségi oldalon hirdetést adott fel, melyben lágy csontkovácsolás, kinezológiai, valamint svéd masszázs tanfolyamot hirdetett Szekszárdon. A sértett a svéd masszázs tanfolyamra jelentkezve felvette a kapcsolatot a vádlottal, egyúttal azt is jelezte, hogy korábban a bal térde keresztszalag- és porc műtéten esett át.

A tanfolyam kezdő napján a sértett személyesen is közölte a vádlottal, hogy a bal térdét műtötték. Ezt követően a vádlott felkérte a sértettet, hogy az egyik bemutató gyakorlatnak legyen az alanya. A gyakorlatot megelőzően a sértett ismét megerősítette, hogy néhány hónapja a bal térdét műtötték, ezért a vádlott közölte a többi résztvevővel is, hogy csak a jobb lábán fognak gyakorolni.

A tanfolyam második napján, 2020. március 8-án a vádlott ismét felkérte a sértettet, hogy a lágy csontkovács tanfolyam részeként rajta mutathassanak be gyakorlatot. Ekkor a vádlott a sértett mindkét lábát közepes erővel behajlította. Ennek következtében a sértett bal térdén nyolc napon túl gyógyuló, műtéti beavatkozást igénylő, súlyos sérülés keletkezett.

Az ügyészség a vádlottal szemben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat. Az ügyben további bizonyítást folytat le a bíróság, ezért a tárgyalás folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában