Vádemelés

2022.07.19. 17:00

Kitámogatták a kocsmából, majd megverték ivócimborájukat

A Szekszárdi Járási Ügyészség garázdaság bűntette és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat három középkorú férfi ellen, tájékoztatta portálunkat dr. Páli Péter József, a Tolna Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

TEOL

A kocsma előtt kezdett verekedni a három ivócimbora. Képünk illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A vádirati tényállás szerint a vádlottak 2020 októberében az esti órákban Bátaszék egyik kocsmájában italoztak. Egyikük olyannyira ittas állapotba került, hogy a másik két férfi kivezette őt a kocsma előtti területre. Ennek során az erősen ittas férfi meg akarta ütni egyiküket, melyre válaszul ő tenyérrel, a másik vádlott pedig ököllel arcul ütötte. Az ököllel ütő, legfiatalabb vádlott több alkalommal meg is rúgta a férfit, amellyel 8 napon túl gyógyuló orrcsonttörést okozott neki.

A három férfi kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, emiatt az ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével vádolja őket.

A járási ügyészség a legfiatalabb vádlottat súlyos testi sértés bűntettével is vádolja, vele szemben halmazati büntetésül próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés, míg a másik kettő vádlottal szemben közérdekű munka kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.


                                                                                                                                                                                                                                         

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában