Vádemelés

2022.07.08. 18:20

Pénzt csalt ki a nő a szerelmes férfitől

Közokirat-hamisítás bűntette és csalás vétsége miatt emelt vádat egy 37 éves tolnai nő ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség – tájékoztatta lapunkat dr. Páli Péter József, a Tolna Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Sz. Á.

Képünk illusztráció. (Fotó: Shutterstock)

A vádirati tényállás szerint a vádlott 2021 januárjában prostituáltként dolgozott egy svájci klubban, ahol rendszeres ügyfele volt a 41 éves vietnámi állampolgár. A férfi beleszeretett a vádlottba, ezért nem tudta elfogadni, hogy a nő visszaköltözött Magyarországra, és így többet nem találkozhatnak. A férfi emiatt egy internetes üzenetküldő alkalmazáson keresztül felvette a kapcsolatot a vádlottal, akit próbált meggyőzni arról, hogy költözzön vissza Svájcba.

A vádlott ezt a helyzetet kihasználva különböző pénzösszegeket csalt ki a sértettől, valótlanul azzal hitegetve őt, hogy szándékában áll visszamenni hozzá, csak nincs rá pénze. A sértett hitt a vádlottnak, ezért több alkalommal összesen közel fél millió forintnak megfelelő svájci frankot utalt át neki.

A nőnek nem állt szándékában visszautazni Svájcba, kizárólag pénzt akart szerezni a sértettől. A vádlott ennek érdekében egy hamis rendőrségi iratot is készített, amelyet elküldött a sértettnek, azzal „bizonyítva” a pénztelenségét. A sértettet ért kár az eljárás során nem térült meg.

A Szekszárdi Járási Ügyészség a büntetlen előéletű vádlottat közokirat-hamisítás bűntettével és folytatólagosan, kisebb kárt okozó csalás vétségével vádolja, amelyek miatt pénzbüntetés kiszabását szorgalmazza vele szemben a Szekszárdi Járásbíróságnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában