Szolgálat

2022.08.04. 11:25

Elismerést adományozott a belügyminiszter a tűzoltó ezredesnek

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere a katasztrófavédelem hivatásos állományában töltött harmincéves szolgálata és kiemelkedő munkája elismeréséül Szolgálati Jelet adományozott Szabó Jenő tűzoltó ezredesnek, a Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjének.

TEOL

Dr. Hábermayer Tamás (b) adta át az elismerést Szabó Jenőnek. Fotó: Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség

Az elismerést Dr. Hábermayer Tamás tűzoltó ezredes, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese adta át a kirendeltségvezetőnek Dombóváron – tájékoztatott a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Szabó Jenő tűzoltó ezredes 1992. augusztus elsején kezdte hivatásos szolgálatát a Dombóvári Tűzoltóságon szolgálatparancsnok-helyettesi beosztásban. 1994. szeptember elsejétől a tűzoltási- és műszaki mentési osztály tevékenységét irányította, majd 1997-től megbízást kapott a parancsnok-helyettesi feladatok ellátására. Dombóvár Város Képviselő-testülete 2006. január elsejei hatállyal magas színvonalon végzett munkája alapján Dombóvár Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltósága parancsnokává nevezte ki. 2012. április elsejétől a Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség élén, 2015. július elsejétől pedig az ezredesi kar tagjaként látja el a hivatását.

A tűzoltó ezredest 2020. évben a járványügyi veszélyhelyzet alatt, majd az azt követő egészségügyi válsághelyzet idején, 2020. március harmincadikától 2020. szeptember hatodikáig országunk miniszterelnöke megbízta a Tolna Megyei Balassa János Kórház kórházparancsnoki feladatok ellátásával. A kirendeltségvezető az új kihívásokat kimagasló szinten teljesítette, ezzel biztosította a kijelölt járványkórház működését, a bevezetett járványügyi szabályok érvényesítését, az egészségügyi készletek rendelkezésre állását.

A katasztrófavédelem szervezete iránt tanúsított elhivatottsága, a szervezet érdekeinek hatékonyabb érvényesítésére való képessége, valamint határozott fellépése megfelelő szerénységgel, és a lakosság védelme érdekében tanúsított, tűzvédelem iránti elkötelezettséggel párosul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában