Riasztás

2022.08.20. 11:17

Lecsapott a vihar péntek este Gerjenre

Pénteken este hatalmas vihar söpört végig Gerjen községen. A károk elhárításában - a közelmúltban megkötött együttműködési megállapodásnak köszönhetően - a faddi tűzoltók is segítettek.

TEOL

Forrás: Faddi NTE

Fadd Nagyközség Tűzoltó Egyesülete a közösségi oldalán osztotta meg, hogy augusztus 19-én, pénteken 18:46 órakor kapták az első jelzést a viharos időjárás miatt: a Fadd-Domboriba vezető úton egy fa dőlt az úttestre, és teljesen elfoglalta azt. A forgalmi akadályt a tolnai tűzoltókkal közösen távolították el. Nem sokkal azután, hogy visszaértek a faddi laktanyába, befutottak a gerjeni riasztások. A hatalmas szélvihar okozta károkat a Szekszárdi Hivatásos Tűzoltósággal együtt számolták fel.

Forrás: Fadd NTE

Romhányi Károly, Gerjen polgármestere is a közösségi oldalán számolt be a péntek esti viharról. „Az elmúlt este olyan időjárás csapott le községünkre, amelyre sokan mondhatjuk, hogy nem nagyon láttunk ilyet: ágakat tört le, tetőket szakított le, fák dőltek ki.” Romhányi Károly nagy jelentőségűnek nevezte a Fadd Nagyközségi Tűzoltó Egyesületével néhány héttel ezelőtt megkötött együttműködési megállapodás, amelynek keretében a szomszéd település lánglovagjai – kapacitásuk függvényében – kivonulnak Gerjenbe, hogy elháríthatják a veszélyt.

Forrás: FB/Viharvonal

A pénteki viharban jelentős károkat elszenvedő Duna-parti település polgármestere posztjában köszönetet mondott a kiérkezett tűzoltóknak és azoknak a helyi lakosoknak is, akik azonnal segítettek a bajban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában