Vádemelés

2022.09.05. 10:23

Csak egyszer nem figyelt, súlyos sérülést okozott

Maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy 56 éves férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség – tájékoztatta lapunkat dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Sz. Á.

Képünk illusztráció. (Fotó: MW)

A vádlott 2020. október 9-én este, éjszakai látási viszonyok között vezette a munkáltatója tulajdonát képező autóbuszt. Egy Tolna megyei község lakott területén belül található autóbuszmegállóban, működő közvilágítás mellett, miután az utasok leszálltak, a vádlott a busszal hátramenetben indult el. Ennek során az autóbusz jobb hátsó részével a mögötte, az úttest jobb szélén közlekedő gyalogosnak ütközött. Az ütközés következtében a sértett 65 éves nő egyensúlyát elveszítve az úttestre esett és nyolc napon túl gyógyuló súlyos, töréses sérüléseket szenvedett el, amely nála maradandó fogyatékosságot is eredményezett.

A vádlott cselekményével megszegte a KRESZ azon szabályait, mely szerint járművel megfordulni, illetőleg hátramenetet végezni csak úgy szabad, hogy az a többi jármű és az úttesten haladó gyalogosok közlekedését ne akadályozza. Ha a személy- és vagyonbiztonság megkívánja, a hátramenethez a járművezetőnek gondoskodnia kell arra alkalmas irányító személy közreműködéséről. 

A büntetlen előéletű, makulátlan szabálysértési előélettel rendelkező, ez idáig egymillió balesetmentes kilométert levezető hivatásos autóbuszsofőr vádlottal szemben az ügyészség – az enyhítő körülmények jelentős túlsúlyára is figyelemmel – pénzbüntetés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában