Jogerős

2022.10.21. 12:18

Acélbetétessel rúgta fejbe a férfit, aki együtt volt az anyjával

Emberölési kísérlet vádlottjának büntetését súlyosbította a másodfokon eljárt Pécsi Ítélőtábla.

TEOL

A kép illusztráció.

Fotó: Juice Flair

Mint azt tájékoztatásukban az ügy részleteiről közölték, 2019. októberében a vádlott és a sértett közösen italozott, majd együtt indultak haza otthonaikba. Eközben a vádlott a sértettől pénzt kért, mivel szerinte a férfi tartozott neki azért, mert a vádlott édesanyjával szexuális kapcsolatot létesített. Szóváltás alakult ki köztük, majd a vádlott hirtelen, ököllel, nagy erővel az állán megütötte a férfit, aki ettől az úttestre esett. Ezt követően tovább bántalmazta a földön fekvő sértettet, akit acélbetétes bakanccsal fejen is rúgott. A férfi a bántalmazás közben elveszítette eszméletét.

A vádlott eltette a sértettnél lévő tízezer forintot, majd a férfi kerékpárjával elhagyta a helyszínt. A sértettre fiatalok találtak rá, akik értesítették a mentőket és kórházba szállították a férfit, akinek fejsérülései maradandó fogyatékosság visszamaradásával gyógyultak. 

Ugyanebben az eljárásban került elbírálásra a vádlott 2020-ban elkövetett cselekménye is, amikor egy vita után megrongált egy postaládát. Az első fokon eljárt Szekszárdi Törvényszék a vádlottat nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és garázdaság vétsége miatt tíz év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre, illetve kétszáz napi tétel pénzbüntetésre – ötszázezer forintra –, illetve tíz év közügyektől való eltiltásra ítélte.

A másodfokon eljárt Pécsi Ítélőtábla a vádlott szabadságvesztés büntetését tizenkét évre súlyosította, míg a vele szemben kiszabott pénzbüntetést mellőzte. Az ítélet jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában