Illegális bevándorlás

2022.10.26. 13:30

Buszra vártak a szír migránsok Szekszárdon

A szekszárdi rendőrök hat, magukat szír állampolgárnak valló férfit állítottak elő a helyi buszpályaudvarról, miután a biztonsági őr jelezte, hogy gyanús idegenekre figyelt fel.

TEOL

A hat szír migránst a szekszárdi buszpályaudvaron tartóztatták fel a rendőrök (Fotó: TMRFK)

Egy biztonsági alkalmazott tett bejelentést október 26-án 10:35 órakor, hogy a szekszárdi buszpályaudvar területén lévő padoknál hat férfira lett figyelmes, akikről azt feltételezi, hogy illegális migránsok – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A szekszárdi járőrök intézkedés alá vonták az idegeneket, aki szír állampolgárnak mondták magukat, de személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, ezért előállították őket a Szekszárdi Rendőrkapitányságra. Elszámoltatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően – az illegális migránsokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában